Visie


Majlief streeft naar een samenleving waar heling en herstel van vroegkinderlijk trauma geworteld zijn in de kracht van verbinding en gemeenschap. Wij geloven dat herstel niet slechts een individueel proces is, maar ontstaat in relatie tot de wereld om ons heen. Het is een wederzijds proces, waarin de samenleving actief betrokken is en verantwoordelijkheid neemt om recht te doen aan de ervaring van het slachtoffer.


In onze visie staat eerherstel centraal: het erkennen van het aangedane onrecht, het teruggeven van menselijke waardigheid en het herstellen van een rechtvaardige verhouding tussen het individu en de maatschappij.


De basis voor heling ligt in een systeem dat afgestemd is op de unieke behoeften van getraumatiseerde mensen. Een systeem dat niet opnieuw beschadigt, maar draagt. Dat compassie en menselijkheid uitstraalt en bijdraagt aan een cultuur van zorg die recht doet aan de waardigheid van iedereen die met trauma leeft. Majlief streeft ernaar dat de GGZ een plek wordt die actief bijdraagt aan dit herstel, door nabijheid, verbinding en erkenning centraal te stellen in hun benadering van traumazorg.


Majlief gelooft in de kracht van samenwerking tussen professionele kennis en ervaringsdeskundigheid. Beide zijn onmisbaar. Zij vormen samen een bron van wijsheid, inzicht en maatschappelijke vernieuwing. In deze verbonden samenwerking ontstaat ruimte voor een diepere benadering van trauma en herstel.


Majlief streeft naar een samenleving die begrijpt, draagt en ondersteunt.